35 jaar Wouters & Hendrix

35 jaar Wouters & Hendrix

Naast de natuur en de beeldende kunst is de rommelmarkt de grootste inspiratiebron van het juweliersduo Karen Hendrix en Katrin Wouters. Ze gaan dan ook geregeld samen op schattenjacht. Elk object op een rommelmarkt vertelt een eigen verhaal en een eigen geschiedenis. En dat is precies wat de ontwerpsters ook doen met hun juwelen. 

“Meer dan kleding worden sieraden deel van je levensverhaal.”

Het is 1984 als Karen Hendrix en Katrin Wouters samen een eerste commerciële collectie maken. De stukken waren destijds behoorlijk revolutionair en deden in de juwelierswereld heel wat stof opwaaien. In die tijd waren juwelen immers synoniem met goud en diamanten. Punt. Een alternatief was er niet. Wouters en Hendrix vulden dat gat op met eyecatchers die meesurften op de modetrends. In plaats van klassieke juwelen waren hun ontwerpen echt accessoires.

Het hoofdkwartier van Wouters & Hendrix in Antwerpen is een industrieel depot met een enorme oppervlakte: de oude opslagplaats van het likeurbedrijf Elixir d'Anvers. Daar is plaats genoeg voor hun personeel én hun rommelmarkt-vondsten. Inmiddels werken er al meer dan veertig mensen voor het juweliersbedrijf, onder wie tien goudsmeden in het atelier: alles van Wouters & Hendrix wordt in Antwerpen geproduceerd. 'Toen we het pand in 1991 kochten, was het veel te groot. Maar nu is het perfect. We groeiden bewust heel geleidelijk, zodat we het overzicht konden behouden. Alles wat we ooit zelf deden - verkoop, logistiek, productie, administratie - is nu uitbesteed, zodat wij ons met het creatieve kunnen bezighouden.’ Het resultaat van die focus vindt u uiteraard ook bij Tiffany.

,

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x